Съд задължи Теменужка Петкова да каже защо държавата облагодетелства ТЕЦ-а на Доган

Aдминистративният съд - София е постановил с окончателно решение, че не е законосъбразен отказът на енергийния министър да предостави информация за отказа на ТЕЦ "Марица-изток 2" от договор за студен резерв. Това съобщава Антикорупционният фонд, който поиска от Теменужка Петкова да каже защо държавният тец се е отказал да изпълнява функцията на студен резерв и така да се лиши от милиони левове приходи.

Съдът е постановил, че отказът на такава информация е незаконосъобразен, тъй като е налице надделяващ обществен интерес от разкриването й.

Фондът припомня, че отказът на този ТЕЦ от договор за осигуряване на студен резерв отвори пътя на ТЕЦ "Варна", собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, да изпълнява тази функция.

В края на юли бяха публикувани резултатите от търговете за студен резерв до средата на 2020 г. и от тях се видя, че ТЕЦ "Варна" ще получи 26.5 млн. лв., а останалите три - ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Марица 3" и "Топлофикация Русе", собственост на бизнесмена Христо Ковачки, общо 25.4 млн. лв., за да гарантират електроенергийната сигурност на страната за една година. От търговете този път държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" получава 1.76 млн. лв.

Тогава Фондация "Антикорупционен фонд" обяви, че посреща с безпокойство медийните публикации за нови 26.5 млн. лв., които българската държава ще заплати за услугата студен резерв на ТЕЦ "Варна" - съоръжение, придобито по неясен механизъм от влиятелен политик, чиято техническа изправност е под въпрос.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ku
    kuma lisa
    19 -1
    09:45, 23 авг 2019
    Още преди 1989г. Т.Живков беше усетил колко е опасен Меди Доганов /ахмед доган/ и го вкара подред в няколко затвора със строг режим , а сега демокрастите го оставиха да се вихри и се е разпищолил като местен дерибей , и защо пък НЕ намерил "село без кучета" и се вихри и отмъщава за тормоза , наложен му от Тато
  • 2
    Въ
    Вълчо
    14 -5
    11:19, 23 авг 2019
    ГЕРБ И ДПС да в тесни бизнес отношения.
    • Pe
      Pe6o
      3 -4
      17:32, 23 авг 2019
      Бойко и Доган, а не герб и дпс. Наивници.
  • 3
    Ве
    Ветеран
    7 -3
    15:48, 23 авг 2019
    Бсп са в тесни взаймотношения със дпс даже и министър техен бяха сложили на земеделието или забравихте вече нямат изкормване толко влас им дадоха тогава те се управиха
  • 4
    Mi
    Mihail
    3 0
    08:29, 24 авг 2019
    Всички партии без изключение са на Доган но рано или късно ще се разбере
  • 5
    Ст
    СТЗ
    3 -1
    09:43, 24 авг 2019
    Защо само за Доган са коментарите.Ковачкин ще вземе 25млн.
  • 6
    Съда задължил Теменушка За сведения само Бойко може да задълже Теменушка
Последни новини