Втори британец почина от легионерска болест след почивка на Слънчев бряг

За втори смъртен случай на британец, починал от легионерска болест след завръщането си от почивка на Слънчев бряг, съобщи в. "Мирър".

Вчера същото издание алармира, че 43-годишен мъж на име Джон Коуън е починал след усложнения от дихателната инфекция седмица след края на ваканцията си в България.

Втората жертва е 75-годишен мъж - Браян Тейлър. Завръщайки се от почивката си, британецът проявил грипоподобни симптоми. Влошавайки се, бил приет в интензивно отделение в град Халифакс на 21 юни, където починал на 17 юли.

Засега не е потвърден източникът на заразата, която се предава чрез болестотворни бактерии, обичайно виреещи в климатичните инсталации. Една от хипотезите е, че това може да е хотелът в курорта, тъй като по данни на семейството на починалия още четирима негови приятели са проявили сходни симптоми. Друга хипотеза е да са пипнали вируса в самолета, тъй като са били на един и същ полет.

Към момента българските здравни власти не са коментирали случаите. Очаква се информация от МЗ по-късно днес. По данни на в. "Мирър" на място в Слънчев бряг са взети проби от водата, които са отрицателни. 

Семействата на двамата починали са наели адвокат, става ясно още от публикацията. Според тях още двама души са с потвърден резултат за същата инфекция, която са преболедували тежко, но вече се възстановяват.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ан
    Анонимен
    3 -1
    14:48, 22 авг 2019
    Халифакс е град в Канада ?
    • Сп
      СП
      1 0
      16:56, 22 авг 2019
      А Бирмингам в сащ!
  • 2
    Ъъ
    Ъъъ
    1 0
    20:00, 22 авг 2019
    Плевен също е в Канада!
Последни новини