Житните кръгове тази година са още по-загадъчни (видео)

    Посевите избуяха и от края на юни до момента в тях се появяват загадъчните геометрични фигури, които наричат житни кръгове, макар това понякога да са много по-сложни чертежи с гигантски размер. В първите две видеа - заснетите с дрон във Великобритания през последните два месеца. Сред британските кръгове фаворит е композиция с паяк, много подобна на една от рисунките на платото Наска. Но пък може да не е паяк, а съвсем друго да означава. Общо 19 са житните кръгове, за които е било съобщено през юни, когато се появява и наподобяващата рисунка от Наска фигура в житата в Съри, Англия.

    Житен кръг се появил на 27 юни в Аарефелд в Льослинген, Швейцария. "Дали от въздуха или от вихър ... Сигурно е било нещо подобно", казва Мартин Фюрер пред TeleM1. Той не вярва, че е било извънземно. Телевизията пита хора на улицата и респондентите също не вярват да е работата на извънземните. За фермера Даниел Шлуп, на чието семейство принадлежи нивата с кръга, все пак той е странен. „Не вярвам в извънземните. Но кръгът беше направен много точно. Щетите не са толкова големи", казва Шлуп. Стръковете вече са се изправили. След три седмици царевичното поле трябва да бъде прибрано, разказва репортажът.

    Но още по-странни са чертежите в посевите във Франция. Според специализирани източници там са се появили 14 за 37 дни. Толкова са впечатляващи, че мнозина гадаят какви са техните послания или даже предупреждения. Както винаги досега, никой няма представа кой и как е създал великолепните чертежи. 

    Необичаен кръг се появил сред нива в Сен-Иполит, Елзас, Франция. Той е заснет от Люка Рюш от StrasTV.  "Поздравления за дизайнерите на тази геометрична фигура, дори ако има малък шанс те да са от друга планета", гласи възторжено текстът към видеото.

    В Меснил Ле Рюиц в началото на юли телевизия France3 прави репортаж от нивите с гигантска композиция в тях, видима само отвисоко. Семейството фермери и собственикът на нивата са доста изумени от появата му. Кой прави това, защо си дава този труд?

    А във видеото от 4 юли от Франция, човек се разхожда по житния кръг, като показва отблизо как са полегнали стъблата.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини