Samsung показа Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+

Изображение 1 от 2

    Samsung показа на света дългоочакваните Note 10 и Note 10+. Част от линията Galaxy Note, в която по принцип са най-високият клас телефони на корейската компания, тазгодишните модели се очертават да са точно това - едни от най-добрите на пазара. А дали ще се превърнат в лидерите за 2019 г., предстои да се разбере.

    Money.bg има удоволствието да бъде на предварителното им представяне в Амстердам. Затова и още преди няколко дни на място се убеди, че в Note 10 и Note 10+ има огромен набор от иновативни технологии и екстри. Заедно и поотделно, те със сигурност ще задоволят и най-взискателния потребител, търсещ удобство, бързина и производителност, независимо от професията му.

    Първи впечатления

    Note 10+ разполага с най-големия екран в Galaxy Note линията до момента - цели 6.8 инча Dynamic AMOLED, което е само с половин инч по-малко от разгърнатия екран на Galaxy Fold. Малкият Note 10 е с 6.3-инчов Dynamic AMOLED панел, напълно достатъчен за нуждите на повечето потребители.

    Въпреки размера си, големият Note 10+ е изненадващо удобен, дори когато се държи само с една ръка. В голяма степен това се дължи на Infinity Edge екраните, които са страхотни на живо, а HDR10+ сертификацията им гарантира, че човек може да се наслаждава на невероятни цветове и динамика.

    В горната средна част на екраните е поместена селфи камерата, а рамките в долната и горната част са почти незабележими.

    Aura Glow вариантът на Note 10+ е сигурен начин притежателят му да се отличи - преливащите се цветове грабват погледа още при влизането в залата за тестване. Иначе, и двата модела са налични в цветове Aura White и Aura Black, като малкият Note 10 идва и в Aura Pink цвят.

    Всичко, което можем да очакваме през 2019 г.

    Както и се очакваше, Note 10 и Note 10+ са с характеристики, отговарящи на най-новите тенденции през 2019 г.

    И двата телефона са оборудвани със 7-нанометрови чипове, като малкият Note 10 идва с 8GB RAM и 256GB памет, а големият - с 12GB RAM и 256/512GB памет. Бързината и гладкото преливане от приложение в приложение са наистина впечатляващи, въпреки че тестовите бройки не бяха с най-новия софтуер.

    Телефоните разполагат с 5G модем в определени региони, LTE и поддържат Wi-Fi 6, което означава, че ще са готови да поемат новите и бързи интернет мрежи на бъдещето.

    Страхотната новина за всички хора с динамично и забързано ежедневие са Super Fast Charging възможностите на новите Note модели - екстрата, която осигурява цял ден живот на батерията само след 30 минути зареждане.

    Малкият Note 10 идва с 3500mAh, а батерията на големия Note 10+ предлага цели 4300mAh.

    Зарядът, който батерията подава, се регулира и от специални алгоритми. Те преценяват оптималния заряд, нужен в даден момент, и по този начин удължават живота на батерията.

    В крак с тенденциите от последните години, от Samsung са решили да махнат жака за слушалки. Отделно може да се закупи преходник от USB-C към 3.5мм или просто да се ползват Galaxy Buds - едни от най-атрактивните безжични слушалки в момента, които се зареждат и от гърба на новите Note 10.

    S Pen - неизменна част от телефона

    S Pen е в долната дясна страна на устройствата, с нова батерия е и се интегрира с огромен набор от функциите на телефона.

    По време на предварителното представяне Samsung показа на журналистите от цял свят как писалката се използва за създаване на бележки и цял куп други неща. Впечатление на всички направи изненадващо гладкият, интуитивен и акуратен контакт между екрана и върха на S Pen. Именно благодарение на точността, с която те взаимодействат, писалката е изключително удобна за рисуване и скициране.

    S Pen е много атрактивна и за хората, създаващи видео и фото съдържание. С нея лесно и бързо се обработват видео файлове - тя реже, слива видеа, добавя транзишъни, аудио елементи и други. От разстояние манипулира и камерата, при това по най-различни начини.

    И наистина, размахвайки S Pen по определен начин, човек приближава изображенията, завърта ги, сменя режимите на снимане и т.н. Отнема време, за да се свикне, но хората от компанията отзивчиво помогнаха да се овладее "магията". И беше адски забавно.

    С S Pen се правят и доста готини обяснителни видеа, тъй като при активиране на Screen Recorder може да се "драска" и показва директно върху екрана, добавят се и кадри през селфи камерата.

    AR функциите на S Pen са и доста забавни - с писалката се рисува директно върху записваните видеа, като AR елементите се синхронизират с ъгъла и разстоянието на заснемане.

    Като заговорихме за камери...

    Note 10 разполага с три вертикално разположени камери на гърба си - 16-мегапикселов сензор с ултраширок ъгъл на заснемане, друг с 12 мегапиксела и трети за далечно снимане с 12 мегапиксела. Note 10+ има и допълнителен Time-of-Flight сензор.

    Хората, чиито бизнес е обвързан със социалните мрежи, могат да разчитат, че тазгодишните Note телефони ще улеснят и подобрят осезаемо работата им поради ред причини.

    Live Focus функцията позволява лесно да се променя фокуса, докато се снима видео, а Zoom-in-Mic пък осигурява възможност да се изолира страничният шум във видеата, като се записват само желаните източници.

    Note 10 и Note 10+ са и продължение на компютъра

    Note 10 моделите са предназначени за хора от различни сфери на бизнеса и творческите професии, а Samsung DeX позволява да жонглираме безпроблемно между компютър и телефон.

    Новите флагмани на Samsung могат да бъдат включени в Mac или Windows компютър посредством USB, като по този начин човек може да обработва и борави с файлове безпроблемно и в двете среди.

    Galaxy Note 10 и Note 10+ могат да бъдат поръчани още днес. Доставките в Европа ще започнат на 23 август.

    Източник: money.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини