Деца почистиха Парк Горубсо, вдъхновени от инициативата „Да изчистим България заедно”

Деца почистиха Парк Горубсо и междублоковото пространство на Рилите, вдъхновени от инициативата „Да изчистим България заедно”. Три момичета и едно момче от училищата ОУ”Св.св.Кирил и Методий”; СУ”Йордан Йовков” и СУ”Отец Паисий” направиха уборка , събирайки чували с отпадъци, изхвърлени от възрастните.

Идеята дошла на четвъртокласничката София. Тя споделя, че й било скучно. Сетила се за инициативата „Да изчистим България заедно”, на бТВ. Исках Кърджали да е по-чист и да изпреварим акцията на големите. Поканих Наталия,Петя и Мартин. Закупихме ръкавици и чували и започнахме да събираме отпадъците, разказва за Кърджали бг вести София.

Акцията на децата продължила вчера през целия ден. На кошчета за смет те поставяли стикери с надпис „Изхвърляй отпадъците си тук”. Изготвил ги родител на едно от децата. Възрастни ги похвалили. Казали, че са пример за подражание. Някои даже им предложили пари за награда.

Децата обаче искат едно: И възрастните да се включат в почистването на Кърджали, когато започне инициативата „Да изчистим България заедно”.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини