Небето над Кърджали се отвори, паднаха 60 л.на кв. метър/снимки/

Изображение 1 от 6

    Небето на Кърджали се отвори напук на прогнозите на синоптиците. За денонощие над града се изляха като из ведро 58,2 л.на кв.м. Като цяло валежът бе интензивен в рамките на 10 часа. Само за времето от 14,00 до 17,00 часа вчера паднаха 30 л. на кв.м. дъжд и градушка. Скоростта на ураганният вятър варираше от 104 до 119 км.в ч. Това съобщиха за Кърджали бг вести от хидро-метеорологичната обсерватория. Времето е било изключително опасно и е съответствало на оранжев код.

      Пороя  и съборените листа  и клони предизвикаха запушване на отводнителните шахти. Много улици останаха под вода.Читатели публикуваха в социалните мрежи снимки на потопени и непроходими  улици.

      Бурята наводни и Пазара. Търговците в паника събираха стоката си.

    Преля дерето в кв.”Байкал”.

     Не мина и без катастрофи.Кола падна в канавка.

    По данни на хидро-метеорологичната обсерватория валежите в Кърджали надвишават два пъти количествата дъжд в други части на областта.По 30 л на кв.м. за денонощие са измерени в общинските центрове Момчилград,Ардино и Джебел.В Момчилград и Ардино е паднала градушка с големината на лешник.И тук Кърджали е първенец.На места в града ледените късове бяха с големината на орех.

    Дъжд валя и в други части на областта,като замерените стойности са от 8 до 15 л на кв.м за денонощие.

    За днес синоптиците отново предвещават хубаво време. Облачността ще бъде едва 7%. Не се очакват валежи и бури. Ще духа умерен вятър със скорост 6,5 м/с. Температурите  ще варират от 18 до 29 градуса.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини