Задържаха нападател с газов пистолет, закопчаха гамен опънал се на полицаи

За отправени закани чрез използване на газов пистолет 27-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Инцидентът станал вчера около 12 часа в областния град. След спор с 31-годишен по-младият отправел закани и извадил срещу опонента си законно притежаван газов пистолет. Оръжието е иззето и е на съхранение в полицейското управление. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая по чл.144, ал.3 от Наказателния кодекс.

За действия, създаващи пречки на полицейски служители да изпълнят задължения се по опазване на обществения ред, 31-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Около 22,30 часа снощи възникнал скандал между две групи в областния град. Изпратеният патрул съставил актове на четирима участници в разправията и протоколи с предупреждения на други четирима. Мъжът, който е задържан, се намесил, бил предупреден да не създава пречки на служителите от РУ-Кърджали,но не се подчинил.

Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили извършител на кражба на пари от монетник на електрическа детска играчка в областния град. След подаден сигнал за кражбата и организира издирвателни действия полицаите установили 25-годишен, съпричастен към деянието. Полицаите открили и част от разбития монетник. Работата по случая продължава разследващ полицай в рамките на образуваното досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини