Деца пяха патриотични песни на Илинден в с.Въгларово

Изображение 1 от 3

    От незапомнени времена Илинден е празник на Въгларово. За традициите тук и за почитта към светеца-носител на светлината и огъня разказа секретарят на на НЧ”Светлина”, а децата от селото изпълниха патриотични песни. Малко по-късно те с радост разказаха за това как тук малки и големи пазят традициите, как читалищната библиотека, киносалонът и компютърната стая са се превърнали в естествено място за срещи, забавление и учене. Специално за деня на самодейното творчество децата бяха подредили изложба с рисунки.

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев гостува на празника в с.Въгларово. Събитието е част от инициативата „Заедно сме”, организирана от Областна администрация Хасково в изпълнение на Комуникационната стратегия на Министерски съвет за Европейския съюз 2019. 

    Най-активните читалищни деятели и талантливите деца от Въгларово получиха грамоти и награди, а празникът на културното многообразие, на здравите български традиции и народното творчество продължи с хоро, на което се хванаха и възрастните и децата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини