Собственици на 5 басейна в общината ги крият от контрола на РЗИ, още 2 басейна без спасители

Два от общо 9-те басейна, които са били проверени от Общинската комисия по водно спасяване –Кърджали, съвместно с БЧК, нямат спасители и не са регистрирани в РЗИ, както се изисква по нормативните документи.

Дейността на Комисията е превантивна, след проверките тя дава препоръки и държи те да бъдат изпълнявани от собствениците на басейни, за да могат ползвателите им да бъдат осигурени максимално, да има спасител, медицински пункт , евентуално сключен договор с Бърза помощ, посочи председателят на комисията Тодор Радев.

Според него поне още 5 басейна в Енчец и Главатарци нямат регистрация в РЗИ и това може да доведе до проблем при даден инцидент. „Не е допустимо да имаш басейн, който предлагаш като екстра на посетителите, без да го регистрираш”, коментира Тодор Радев. По думите му, когато има назначени спасители и когато има регистрация в РЗИ, хората ще бъдат спокойни за здравето си.

Ние не искаме никого да глобяваме, нито да създаваме напрежение между общината и собствениците на хотели, но нашата комисия иска да се запази здравето на гражданите, каза още Тодор Радев.   

 Били са проверени всички хотелски комплекси с басейни , двете  зони за отдих по бреговите ивици на язовирите „Кърджали“ и „Студен кладенец” и атрактивните заведения във водата – понтони „Моби Дик“ , „Арабела“ и кораб „Емона“- за наличието на указателни и забранителни занци.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини