Цвета Караянчева запазва силните си позиции по върховете на партията, влезе в ИК на ГЕРБ

Освободиха Цветан Цветанов от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. С гласуване делегатите на Националния съвет на партията решиха, че Цветанов напуска поста си, включително като заместник-председател на ГЕРБ, считано от 30 май тази година, когато е подал и молбата си за оттегляне. За бяха 1046 души, против - 10 и въздържали се - 11.

В залата на НДК, където се провежда заседанието на Националния съвет, Бойко Борисов и Цветан Цветанов седят един до друг.

Междувременно заседанието освободи и Румяна Бъчварова от ръководството на партията. Нейното освобождаване дойде след като бе назначена за посланик на България в Израел. Тя замени досегашния ни посланик в Тел Авив Димитър Михайлов.

Румяна Бъчварова беше и началник на политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов. Нейното място зае Деница Желева, която беше съветник на премиера по вътрешнополитически въпроси.

С почти пълно единодушие реши да избере Цвета Караянчева и Тодор Тодоров. След приетите промени членове на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ са: Бойко Борисов (председател), Йорданка Фандъкова (заместник-председател), Димитър Николов (заместник-председател), Даниела Дариткова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

В началото на форума във видеообръщение Жозеф Дол, председател на ЕНП, посочи, че делегатите на Националното събрание, освен промени в Изпълнителната комисия, ще имат възможност да помислят за бъдещето на партията. Той благодари за лоялния ангажимент на ГЕРБ към ЕНП и определи Бойко Борисов като истински лидер с визия за своята държава и ЕС.

Дол похвали и водача на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел за безупречната й работа като еврокомисар.

Вашите кметове са ценен ресурс на партията, посочи още Жозеф Дол, визирайки предизборната работа на Бойко Борисов, свързана с обиколки в страната, на които е показал какво е постигнала местната власт и благодарение на средствата от ЕС.

Събранието гласува промени в устава, с които председателят на партията ще бъде занапред с двама заместници, вместо трима, както беше досега. Цветан Цветанов в заявление декларира, че подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ.

www.standartnews.com

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини