6 °C

Гърците се побългариха, искат 10 евро за първа линия

Гърците прихванаха от българите и вече започват да слагат такса за чадърите на плажа. На бийч бар La Roca,  един от най-красивите плажове, недалеч от България – Амолофи, луксът да сте в непосредствена близост до водата вече ще струва с 10 евро, а на втора линия - 5 евро, пише trafficnews.bg. 

Читатели на медията са съобщили, че надценката се въвежда към касовата бележка в зависимост от мястото, което посетителят е избрал. В цената от 10 евро се включва използването на три големи шезлонга, един малък и един барбарон. 

Оскъпяването е въведено съвсем отскоро, тъй като през изминалата седмица всичко е било постарому. 

Плажът-магнит за нашенците се намира на 2 километра от Неа Перамос по пътя преди Кавала. 

Напливът на българи към южната ни съседка е скочил с 25% спрямо миналата година по същото време.  Като причина да изберат гръцкото море хората посочват по-малко боклуци и по-слабо застрояване.

Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Но
  Нормално!
  12 -1
  21:54, 6 юли 2019
  Докато 99% от българите продължават да поръчват само едно фрапе 5 човека и да крият бири и сандвичи по чантите, и когато сервитьора се махне да ги вадят набързо скришом ще става и по-зле. Гърците виждат какви клиенти имат на среща и противодействат. Успех на всички и бъдете по-добри всеки ден, че малко останахме на тази земя!
  • Гр
   Гражданин
   6 0
   08:11, 7 юли 2019
   Абсолютно правилно. Направо е напаст. Сутрин рано се тича по чадърите на първа линия. Поръчват по едно фрапе и " запазват " чадъра за родата. Влачат се хладилни чанти с бира , сандвичи , домати - пълна селяния. Няма лошол всеки - си има бюджет. Но гърците не са балами. И никой не е . Има колкото искаш свободни зони. Сложи си чадъра и няма проблем.
 • 2
  Лу
  Луд си
  1 -6
  12:29, 7 юли 2019
  Ма нали си плащат скапания чадър ве маняк. Ако ис... Виж коментара
  • На
   Нар
   1 0
   17:36, 7 юли 2019
   Уууууу гейтак заради такива като тебе вдигат цените
  • Но
   Нормално!
   1 0
   06:15, 10 юли 2019
   Не сте прав! Има едно нещо наречено минимална консумация, най-малката която съм срещал е 5 Евро, а в повечето случай е 7 и навсякъде има табели без хладилни чанти и какво ли още не. Гърците са сметнали, че ще направиш много повече от тази минимална консумация, но не са сметнали нашия манталитет. И какво точно му е правилното да вземеш едно фрапе за 3 Евро и да седите 5 човека със скрити бири и домати в чантите? Заради такива като вас, които искат да отидат и да не по харчат повече от 10 лв с горивото ще се вдигат цените навсякъде на гърба на тези които си плащат. Защото когато цените скочат, хората със самдвичите ще лежат на камъните, а хората които плащат ще се натоварват с цените породени от вас. Успех на всички и Гърция не излиза по евтино от България, а просто едно бягство от ежедневието тук!

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020

Случаен виц

Последни новини