Откриват програмата „Забавно лято, грижовна есен”

За пета поредна година в пет региона, 12 общини, 25 градове  и села ще се проведе поредното издание на програмата на Филип Морис България „Забавно лято, грижовна есен”. Тя има за цел да подпомага общностите в тютюнопроизводителните региони Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен, съобщиха за „Нов живот” от Националната асоциация на тютюнопроизводителите – 2010.

Програмата се реализира в три части: безплатна лятна образователно-приключенска академия за деца, безплатни специализирани медицински прегледи за възрастни хора и „Академия за местни предприемачи”, която включва обучения по предприемачество и финансова подкрепа за  хора с бизнес идеи от тези райони.

Всяка година програмата разширява обхвата си, като се включват все повече участници и се добавят нови модули.

Тази година в безплатната образователно-приключенска академия „Забавно лято“ през юли и август ще бъдат включени над 700 ученици на възраст от 7 до 14 години в 23 населени места. Сред тях са Крумовград, Странджево, Бенковски и Чакаларово. Дните на детските академии ще бъдат изпълнени с образователни и забавни занимания, игри, заплетени загадки и приключения в света на науката, изкуството и себепознанието.

В „Академия за местни предприемачи”, като продължение  на обученията по предприемачество от миналогодишния формат, тази година фондация BCause ще подкрепи стартиращи предприемачи от областите Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен със специална програма.

В партньорство с фондация „Направи добро – Александровска” към Александровска болница през август и септември ще се осъществят над 2000 безплатни специализирани медицински прегледи на място за възрастните хора в 25 населени места в общините. От Кърджалийска област са включени общините Крумовград и Кирково.

http://podtepeto.com

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини