Мощен взрив до американското посолство в Кабул уби 34 души

Най-малко 34 души загинаха, а 68 са ранени при мощна експлозия, разтърсила центъра на афганистанската столица Кабул, предадоха световните агенции.

Взривът е отекнал в 8,55 ч. местно време (4,25 ч. по Гринуич) в квартала Пули Махмуд Хан, съобщи говорителят на министерството на вътрешните работи на Афганистан Насрат Рахими. Над града сега се издига стълб черен дим, а в зоната на взрива се чува стрелба.

Франс прес уточнява, че взривът е станал в пиков час в гъстонаселен район, близо до сградата, в която се намира телевизия Шамзад, която дори спряла за кратко да излъчва, а после показала кадри от силно повредените си помещения. В района се намират и афганистанските федерации по футбол и по крикет, както и Министерство на отбраната на Афганистан и американското посолство. 

Все още никой не е поел отговорност за атаката, която според кабулски полицай е извършена с кола бомба, предаде Дойче веле. 

Взривът става в момент, в който в катарската столица Доха се води нов кръг от разговори между представители на талибаните и американски представители. Те започнаха в събота.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини