Езиковата гимназия представи опита си в задграничното обучение на своите преподаватели

Изображение 1 от 3

    Езиковата гимназия”Христо Ботев” в Кърджали представи пред учители от областта опита си в задграничното обучение на своите преподаватели. Това стана на нарочна конференция в актовата зала на гимназията. В работата на форума участва началника на Регионалното управление по образование Гроздан Колев.

      Директорът на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова запозна колегията с резултатите от осъществяващия се в момента проект по програма „Еразъм +” -„Европейска мисия „Образование”. Той е свързан с мобилност на училищния персонал с цел повишаване на мотивацията и квалификацията му.

      Срокът на проекта е от юни 2018 до септември 2019 г. Участници в него са 8 учители по английски и немски език, както и учители по предмети на чужд език. Общата стойност на проекта е 24 730,00 евро. Ръководител е Йорданка Чавдарова.

      С участието си в проекта Езиковата гимназия „Христо Ботев” цели да подготви учители-лидери, които да са добре обучени методически и професионално за прилагане на новите европейски технологии на преподаване  и обучение и да мултиплицират придобития от тях опит. Преподавателите посетиха квалификационни дейности в Англия, Испания, Италия и Германия. Тематично курсовете бяха насочени към прилагане на нови методи на преподаване на чужд език, използването на ИКТ технологии и Интернет ресурси в часовете по чужди езици. Преподавателите от Езиковата гимназия имаха възможност да споделят опит с колеги от други страни.

      Имах възможност да наблюдавам открити уроци, видях пряката работа на колегите. Приятно бе да видя мотивацията на преподаватели и ученици, сподели пред участниците в конференцията,  ръководителят на проекта Йорданка Чавдарова. Тя посочи, че той ще завърши с Ден на Еразъм през септември т.г.

      Учителят Марин Савов, който преподава история но английски език е първият включил се в проекта. Участвал в курс. Придобих знания, които са ми много полезни като нов учител, сподели Марин Савов пред колегите си. Той подчерта, че проекта създава мотивираща среда в училището, която се прехвърля и в обществото.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини