Все повече джигити на пътя из Кърджалийско, пияни, без регистрация и налитат на бой

50-годишният водач, който се блъсна с „Ланд Роувър“ в беседка на 22 юни около 22 часа в района на село Плазище и отказа проба за алкохол, а след това отправи ругатни и оказа съпротива на полицейски служители, е управлявал нерегистриран автомобил. След направена справка полицаи в РУ-Джебел установили, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 46-годишен е засечен да управлява „Ауди“ с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му. Това установили полицаи от РУ-Кърджали при извършена проверка на ул. „Първи май“ в областния град. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението. Същия случай констатирали и полицейски служители от РУ-Кирково при проверка на „Опел“, управляван от 53-годишна. Автомобилът се оказал с прекратена регистрация също по чл.143, ал. 15 от ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. В 23,40 часа снощи на ул.“Първи май“ в града  бил проверен 36-годишен водач на „Мерцедес“. Тестът за алкохол отчел 2,39 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е  задържан за срок до 24 часа. Работата продължава разследващ полицай.

 30-годишен водач на „Фолксваген“ предприел изпреварване на товарен „Мерцедес“, при което не оставил достатъчно разстояние и блъснал товарната кола. Няма пострадали. Произшествието станало снощи около 20 часа в района на село Загорско. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателен резултат. На виновния за произшествието е съставен акт.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини