11 °C

„Славейков“ посрещна два отбора медалисти от републиканските финали

За пета поредна година училището ще представя България в Атина

Традицията за организиране на тържествено посрещане на шампионите от републиканските финали на Ученическите игри продължава и тази година в СУ „Петко Рачов Славейков“. След проведените през уикенда срещи в Сливен по баскетбол и в Суворово по волейбол станаха ясни шампионите на България за девойки и младежи 8-10 клас.

„Девойките от баскетболния ни отбор 8-10 клас пишат история. Вчера те завоюваха трето място и бронзовите медали в страната на републиканските финали. За първи път имаме такова постижение и момичетата заслужават нашето възхищение. Да посрещнем с аплодисменти Гергана Якова, Стефка Ташева, Александра Аргирова, Селин Джамбазова, Димитрия Вангелова, Теодора Денева, Севиляй Дургуд, Ралица Делчева, Симона Борисова и техния треньор Димитър Георгиев.

С още по-добро представяне ни зарадваха волейболистите ни от отбора юноши 8-10 клас. Техните медали са от още по-благороден медал – сребро. Малко не им достигна да застанат на върха на почетната стълбичка, където им е мястото. Да посрещнем със заслужени аплодисменти Стефан Башев, Богомил Пушев, Георги Евтимов, Манол Янев, Янко Ангелов, Слави Солакчиев, Мустафа Ковачев, Станислав Вълков, Михаил Атанасов, Георги Щерев и техния треньор Павел Митев.“

По този начин описа успеха на славейковските спортисти водещата Демет Джамбазова. След което даде думата на директора Милко Багдасаров, който, освен вдъхновител, е и постоянен спътник по звездния ход на отборите.

Той обяви вече сигурната покана от Българската асоциация Спорт за учащи училището да представлява със сборен отбор за пета поредна година България на Световните ученически спортно-образователни игри в гръцката столица Атина през следващата година. Освен това представи волейболиста Манол Янев, обявен за МVP /най-ценен играч/ на първенството. На баскетболистката Севиляй пък не й достигат 4 точки, за да спечели приза за най-резултатен играч на първенството. Директорът покани шампионките по вдигане на тежести Айше Мехмедова и Анифе Бехчет да заемат своите места до отборните първенци.

Треньорите благодариха на своите спортисти, а Павел Митев сподели, че се радва дори повече на първия медал по баскетбол за „Славейков“, отколкото на волейболния сребърен.

Капитаните на отборите връчиха купите и по един медал на директора Милко Багдасаров, които да допълнят съкровищницата от отличия в училището за шампиони.

Всичко това се случи в присъствието на учители, ученици и родители, както и на гостите от Русия, с които предстои славейковци да прекарат цялата седмица.„

Тържеството завърши с конфети и музика.

Нешка Шопова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви радостни моменти и доволство от постигнатото, най-вече във финансовата сфера. Проявете повече енергичност и не се предавайте лесно. Ще получите подкрепа от хората около вас. От тях може да дойде интересно предложение за съвместно сътрудничество. Не пристъпвайте към проблемите със свито сърце, освободете мисълта си и ще успявате.
24 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Погрижете се за себе си днес, осигурете си онова, от което смятате, че имате нужда. С каквото и да се заловите днес, то ще ви донесе удовлетворение, така че не се отказвайте от нищо. Отношенията ви с околните са отлични и ще се радвате на споделени чувства. Тревогите ви свързани с отсъстващи близки са неоснователни.
24 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се заемете с реализацията на идея, с която очаквате да подобрите бюджета си. Това ще повиши отговорностите ви, но няма да съжалявате. Някой ще се опита да ви подведе, за това бъдете внимателни и не се доверявайте на хора, за които не съществуват духовни и морални ценности.
24 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Доверете се на онези, които са доказали лоялността си към вас, не бъдете прекалено мнителни. С хората, с които имате общи интереси ще планирате конкретни действия, позволяващи ви да разширите обхвата на дейността си. Вникнете в личен проблем и го решете веднъж за винаги, в противен случай той отново ще напомни за себе си
24 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Явно изразен късмет както в деловия, така и в личния ви живот. Най-изразително ще го почувствате във финансовите занимания и във всичко свързано със сметки. Денят е подходящ за тяхното уреждане във ваша полза. Не се колебайте а действайте акуратно. За някои, промяна на служебното място. Положителни емоции ще разнообразят любовния ви живот.
24 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Настъпва нов период за вашия бизнес. Смели идеи, от които може само да спечелите. Проверете свободните средства, с които разполагате. Има голяма вероятност днес да ви се открие възможност за изгодна инвестиция. Ваши близки са ви подготвили приятна изненада за вечерта. Проявете чувство за хумор и не им се ядосвайте.
24 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Предприемате решителни стъпки в непозната за вас сфера на дейност и се налага да бъдете много предпазливи. Вслушайте се в съвета на ваши приятели и ще спечелите стратегическо предимство. Не подценявайте конкурентите си. Днес те са особено активни. Опитайте да предвидите действията им. Това би ви спестило много неприятности.
24 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще посветите от времето си на задача, чиито срок за приключване е днес. Може би в известна степен други, които търсят компанията ви ще се почувстват ощетени, но отговорностите ви са с предимство. Без усилия ще решите спорен въпрос, за някои свързан с финанси, за други с лични взаимоотношения.
24 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти, което може да се изтълкува погрешно от околните.
24 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Обмислете добре действията си днес. Мнозина от вас планират начинания, за чието осъществяване се изисква доста сериозна работа. Изяснете напълно основните моменти в проекта си и едва тогава започвайте. Ако действате разумно най-вероятно няма да имате непредвидени пречки и ще успеете.
24 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Много от вас ще използват времето си, за да попълнят знанията, които им липсват. Други ще са заети с подготвителна работа във връзка със стартирането на нов проект. Във всички случаи заниманията ви ще са полезни и в голяма степен ще разкрият творческият ви потенциал.
24 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
24 окт 2019
Последни новини