„Славейков“ посрещна два отбора медалисти от републиканските финали

За пета поредна година училището ще представя България в Атина

Традицията за организиране на тържествено посрещане на шампионите от републиканските финали на Ученическите игри продължава и тази година в СУ „Петко Рачов Славейков“. След проведените през уикенда срещи в Сливен по баскетбол и в Суворово по волейбол станаха ясни шампионите на България за девойки и младежи 8-10 клас.

„Девойките от баскетболния ни отбор 8-10 клас пишат история. Вчера те завоюваха трето място и бронзовите медали в страната на републиканските финали. За първи път имаме такова постижение и момичетата заслужават нашето възхищение. Да посрещнем с аплодисменти Гергана Якова, Стефка Ташева, Александра Аргирова, Селин Джамбазова, Димитрия Вангелова, Теодора Денева, Севиляй Дургуд, Ралица Делчева, Симона Борисова и техния треньор Димитър Георгиев.

С още по-добро представяне ни зарадваха волейболистите ни от отбора юноши 8-10 клас. Техните медали са от още по-благороден медал – сребро. Малко не им достигна да застанат на върха на почетната стълбичка, където им е мястото. Да посрещнем със заслужени аплодисменти Стефан Башев, Богомил Пушев, Георги Евтимов, Манол Янев, Янко Ангелов, Слави Солакчиев, Мустафа Ковачев, Станислав Вълков, Михаил Атанасов, Георги Щерев и техния треньор Павел Митев.“

По този начин описа успеха на славейковските спортисти водещата Демет Джамбазова. След което даде думата на директора Милко Багдасаров, който, освен вдъхновител, е и постоянен спътник по звездния ход на отборите.

Той обяви вече сигурната покана от Българската асоциация Спорт за учащи училището да представлява със сборен отбор за пета поредна година България на Световните ученически спортно-образователни игри в гръцката столица Атина през следващата година. Освен това представи волейболиста Манол Янев, обявен за МVP /най-ценен играч/ на първенството. На баскетболистката Севиляй пък не й достигат 4 точки, за да спечели приза за най-резултатен играч на първенството. Директорът покани шампионките по вдигане на тежести Айше Мехмедова и Анифе Бехчет да заемат своите места до отборните първенци.

Треньорите благодариха на своите спортисти, а Павел Митев сподели, че се радва дори повече на първия медал по баскетбол за „Славейков“, отколкото на волейболния сребърен.

Капитаните на отборите връчиха купите и по един медал на директора Милко Багдасаров, които да допълнят съкровищницата от отличия в училището за шампиони.

Всичко това се случи в присъствието на учители, ученици и родители, както и на гостите от Русия, с които предстои славейковци да прекарат цялата седмица.„

Тържеството завърши с конфети и музика.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини