Образователни инспектори влязоха с полиция в училище в Ботевград

Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград, съобщава bTV. Причината са големият брой отсъстващи ученици и нередности в документацията.
 
По думи на директора на гимназия "Стамен Панчев" Катя Ценева и на преподаватели заради проверката сградата е била заключена, а децата - стресирани.
 
Инспекцията в учебното заведение е била извършена в петък. Учителите разказват, че са видели учениците да скачат от първия етаж на училището, за да излязат в голямо междучасие. Проверяващите обаче отричат подобни твърдения. Те обясняват, че един полицай на входа задържал закъснелите за минути, за да е коректно преброяването на присъстващите вътре. Причината за тази мярка била, че при предишни проверки се оказвало, че след влизането на инспекторите броят на учениците рязко се увеличавал.
 
Росица Иванова от РУО-София област увери, че не е имало напрежение сред учениците. То се създало от самите педагози.
 
Проверката установила, че 57% от децата отсъстват. Директорката на училището обясни, че е безсилна да накара децата да посещават часовете, тъй като родителите им не ги пускали.
 
Констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното - за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения, заключи от своя страна Росица Иванова.
 
Проверката, извършена от Регионалното управление на образованието, се дължала и на резултата на зрелостниците на матурите - среден успех 2.87.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тъ
    тъп
    3 0
    18:48, 23 юни 2019
    Малко ли откачалки са назначени за директори на училища - пример нашия Цанко на ФСГ

Още новини

Последни новини