Ресми Мурад на посещение в Димотика

За пореден път  кметът на община Ардино Ресми Мурад бе на работно посещение в гръцката община Димотика, област Александруполис във връзка с предстоящото изпълнение на проект „Ардино – Димотика – в минало и бъдеще“ (Ардико) по Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ – Гърция – България 2014 – 2020”, като община Ардино е водеща организация.

Кметът Ресми Мурад се срещна с новоизбраният кмет на ДимотикаРомилосХатзгияноглу.

В срещата участие взеха още бившият кмет на ДимотикаПараскевасПацоридис, зам.-кметът на община Ардино Неджми Мюмюнходжов, отговорниците на проекта от двете съседни страни НикосВахади и Хафизе Чауш.

Кметовете на Димотика и Ардино и екипите им уточниха параметрите и задачите, които предстоят. Като партньор, община Димотика представи необходимите документи за реализирането на одобрения проект. По него се предвиждат да се организират два фестивала, единият в Ардино, а вторият в Димотика, както и обучения на български и гръцки език. В рамките на проекта ще бъде завършена реконструкцията на пътя до Дяволския мост и ще се изградят три беседки с една чешма в Ардинско. Гръцките партньори предвиждат да се извърши реконструкция и благоустройство на древна крепост, която се намира в центъра на Димотика.
Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини