Заловиха мъж зад волана, надрусан с микс от наркотици

38-годишен управлявал автомобил след употреба на два вида наркотици, установили джебелски полицаи. Около 12 часа вчера за проверка на ул.“Йълдъръм“ в града бил спрян „Хюндай“. Тестът за наркотици на водача отчел положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Взети са проби за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Джебел, образувано е бързо производство. Други двама водачи са управлявали автомобили след употреба на алкохол. 2,46 промила отчел тестът на 52-годишен, който бил проверен тази нощ на бул.“България“ в Кърджали. 1,89 промила е отчел дрегерът на 19-годишен водач, който управлявал „Опел“ и бил тестван в района на село Глухар. Двамата шофьори отказали кръвни проби за анализ. Задържани са в РУ-Кърджали и са образувани бързи производства.

Вследствие на несъобразена скорост са двете пътни произшествия вчера в Кърджали. 47-годишен водач на „Форд“ загубил контрол над управлението на бул.“Христо Ботев“ и се блъснал в два паркирани автомобила, единият от които се задвижил и ударил трета паркирана кола. Шофьорът бил прегледан в Спешното отделение и освободен. При излизане от паркинг на бензиностанция на бул.“Беломорски“18-годишен с “Мерцедес“ напуснал пътното платно и се блъснал в подпорна ограда. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставени са актове по ЗДвП.

Две нерегистрирани моторни превозни средства са били засечени от полицейски служители от РУ-Кърджали. 18-годишен се придвижвал с мотопед без регистрация, а 28-годишен управлявал лек автомобил „Рено“ с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини