15 безработни от община Ардино получиха свидетелство за професионална квалификация

Вчера в заседателната зала на община Ардино 15 безработни лица получиха свидетелства за завършена професионална квалификация „Работник в озеленяването“. Проектът „Ние също можем“ на КНСБ е по Националния план за действие по заетостта през 2019 година, съвместно с местната Дирекция  „Бюро по труда“ . Община Ардино е партньор по проекта. 

Свидетелствата на трайно безработните бяха връчени от председателя на общинския съвет Сезгин Байрям, областният координатор на КНСБ Иванка Караколева,зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов и ст.експерт към Бюрото по труда в града под Белите брези Бистра Кичукова.

Безработните преминаха тримесечно обучение по озеленяване, за да може да придобият трудови навици. Целта на проекта е подобряване достъпа до пазара на труда на безработни лица от групи в неравностойно положение чрез предоставяне на пакет от услуги, включващи повишаване на пригодността им за последваща заетост. Обучаваща институция бе Центърът за професионално обучение към Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Областният координатор на КНСБ Иванка Караколева изказа искрените си благодарности към ръководството на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям за това, че работят в полза на хората. „Винаги сме работили като добри партньори с община Ардино. Надявам се, тези взаимоотношения да продължат и за напред“, заяви Караколева.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини