14 °C

Илюзионист изчезна при опит да изпълни трик на Худини

Индийски илюзионист изчезна, докато се опита да пресъздаде известен трик на Хари Худини в река в Западен Бенгал. 

Чанчал Лахири бил окован с вериги, върху които е имало 6 катинара. Той трябвало да успее да се освободи и да доплува до брега, но така и не изплувал от реката. 

Изпълняването на фокуса било наблюдавано от зрители на две лодки в реката и на брега. 

Полицията била уведомена и започнало издирване, включително с водолази, което обаче до момента не се е увенчало с успех. 

От полицията обясняват, че Лахири не може да бъде обявен за мъртъв, преди да бъде открито тялото му. 

Преди да направи опита да повтори фокуса на Худини илюзионистът бил попитан от фотограф в местен вестник защо е решил да го направи. 

"Усмихна се и каза: "Ако го направя както трябва, е магия. Ако направя грешка, става трагедия", обяснява фотографът пред BBC. Лахири казал още, че иска да направи фокуса, за да "възроди интереса към магията". 

Чанчал Лахири не за пръв път опитва такъв опасен трик. Преди повече от 20 години той бил спуснат в същата река в стъклена кутия, но тогава фокусът бил изпълнен успешно. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Във връзка с определена задача или ангажимент ще ви се наложи да се потрудите повече, но ще си заслужава. Интересно предложение, в професионален или в личен план ще разнообрази деня ви, като ви накара да се замислите. Подарете си нещо, заслужавате и повече, но го оставете за края на седмицата.
22 окт 2019
Последни новини