Нурхан Чобанов спечели риболовното състезание край Дяволския мост

Изображение 1 от 2

    Над 70 риболовци от Ардино, Кърджали, Момчилград, Кирково, Смолян, Мадан взеха участие в третия риболовен фест на река Арда край Дяволския мост. След регистрацията на участниците и тяхното разпределение по постовете, стартът на състезанието бе даден от кмета на община Ардино Ресми Мурад.Той пожела на всички въдичари наслука и късмет. Участниците, разпределени в три възрастови групи – деца, жени и мъже метнаха своите въдици в 9.00 часа. Оказа се, че разселената специално за състезанието риба все още не се бе отърсила от стреса по пренасянето и новата среда за живот и рибарите трябваше да разчитат за хващане на останалата риба в реката. Точно след три часа, главният съдия на състезанието Стефан Димов, обяви край на надпреварата и започна да претегля рибата, хваната от всеки участник.

    Победител при мъжете стана 34-годишният Нурхан Чобанов от Ардино, а уловът му бе едва 0,995 кг. риба. „За трети път участвам в състезанието. Тази година заради ниското ниво на реката и топлото време рибата не кълвеше. Миналата година с 5-килограмов улов станах четвърти, а тази година с един килограм спечелих първото място“, заяви след състезанието победителят.На второ място се класираЮмит Али, също от Ардино. На трето място емомчилградчанинът Дениз Ердинч.

    При жените победител е Йорданка Колева, следвана от Нерхан Али и Женя Палазова, и трите от Ардино.

    При децата на първо място се нареди 10-годишният Иван Каралчев. Той грабна и приза за най-голяма риба. На втора позиция е Семир Осман, а на трета Ерен Мехмед, и тримата от Кърджали.Наградата за най-малка уловена риба отиде приЕфе Байрям от Ардино.

    Най-малкият участник в състезанието бе 6-годишният Емре Мехмед, който бе дошъл заедно с баща си, а най-възрастният бе –60-годишният Айхан Хашимов, и двамата от Ардино.

    Грамотите и предметните наградинакласиралите се на първите три места връчихакметът наобщинаАрдино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям,председателятна Ловно-рибарско сдружение „Белибрези” в Ардино ШахинБайрямов.

    Кметът Ресми Мурад поздрави всички участници в състезанието. В своето приветствие, той заяви, че риболовният фест се е превърнал в традиция, и то много добра. „Убеден съм, че в идващите години ще продължим инициативата, за да популяризираме още повече Дяволския мост“, заяви Мурад.

    Задобротонастроениенаприсъстващитена риболовния фестсепогрижихасамодейците от младежка фолклорна група и дамска певческа формация „Надежда“ към образцово народно читалище „Просвета 1948“ в Златоград, както и фолклорна група „Родопчанка“ към НЧ „Родопскаискра” в Ардино. А по инициатива на Евгений Смирнов, управител на военно-спортния клуб „Laserwar Balkans” всички риболовци и посетители на „феста“ бяха почерпени с боб чорба.

    Организатор на риболовния фест беОбщинаАрдиносъссъдействиетонаместнитеспортниклубове, общинскиямузей, туристическодружество „Белибрези“, народночиталище „Родопскаискра 1921“, Центърътзаподкрепазаличностноторазвитие, Местнатакомисиязаборбасрещупротивообщественитепроявинамалолетните и непълнолетните, както и Ловно-рибарскосдружение „Белибрези“.

    КЛАСИРАНЕ

    ДЕЦА:

    1. Иван Каралчев– Кърджали
    2. Семир Осман– Кърджали
    3.Ерен Мехмед – Кърджали

    ЖЕНИ:

    Йорданка Колева - Ардино
    Нерхан Али - Ардино
    Женя Палазова - Ардино

    МЪЖЕ:

    Нурхан Гюнеров– Ардино

    2.  Юмит Али– Ардино
    3.  Дениз Ердинч– Момчилград

    Наградазанай-малкариба:Ефе Байрам

    Наградазанай-голямариба: Иван Каралчев

    текст и снимки:Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини