12 °C

Единайсто издание на Празника на изкуствата „Денят на Нели“

За единайсти път в СУ “Йордан Йовков“ посрещнаха гостите си на най-уникалния празник, посветенна Нели Черкезова, възпитаничката на училището, която завинаги остана на 22 години, но ни завеща неутолимия си стремеж към красота, пресъздавайки го в произведенията си.

Още на миналогодишното издание бе обявена темата „Е, аз ти споделих, почни и ти, разкажи за своите илюзии, мечти”. Вразличните конкурси– литературен, за рисунки и за фотографии можеха да участват всички ученици от първи до дванайсти клас, а също и учителите от училището.При журитата по всички раздели постъпиха 42 рисунки, 35 литературни творбите и 15 фотографии, които те много отговорно класираха. 

След като благодари и поздрави всички, направили този уникален празник възможен, тази година доктор Черкезов предостави връчването на наградите на своя син  Димитър Черкезов, който работи в столичната болница „Токуда” и специално дойде, за да участва в празника. Черкезов младши и директорът на училището  Недялка Кюпрюджиева връчиха на всички отличени специално подготвените от семейството подаръци и грамотите, подготвени от училището.

В категорията стихотворение във възрастова група от 1- 4 клас първа се класира Есил Касаб /4 а клас/, а второ и трето място спечелиха Емре Ахмед /2 в кл./ и Даная Крумова /4 б кл./. При 5-12 клас бяха отличени Александър Гинчев /11 б кл./, Илайда Айтан /8 а кл./, Любомира Соколова /6 а кл./,а поощрителната награда получи Веселина Ангелова /8 кл. СОУ „П.Р.Славейков”/.

В категорията приказка на първото място зае Харика Рамадан /7 б кл/, второто Анделина Дюлгерова /4 б.кл./и третото -  Даниела Ангелова /8 б кл./.

В категорията  разказ първото, второто и третото място спечелиха съответно Назлъ Мурад /6 в кл./, Еда Мехмедали/ 6 в кл./, Никол Василева /6 а кл./, а поощрителната награда получи Даниел Тихов от 2 в клас.

В категорията есе нямаще възрастови групи, а наградите  грабнаха Бурчин Кезим /5 а кл./, Синем Али /8 а кл./, Стефания Стефанова /5 а кл./, а журито поощри Гюлсюн Касим от 5 а клас.

В категорията  рисунка възрастовите групи бяха три. В първата възрастова група от 1-4 клас наградените са: Мелис Вели /4 а кл./, Сирма Камарева /2 а кл./ Ниса Зенгин /1 в кл./. Във втора възрастова групата, 5-7 клас бяха отличени: Мелин Вели /7 б кл./, Павел Панайотов /5 б кл./, Харика Ибрямова /7 б. кл./, а в третата - /8-12 клас/  Мелек Хасан /8 а кл./, Елис Кезим /8 а кл./, Дефие Сабриева /8 а кл./.

В категорията фотография наградените бяха от две възрастови групи 5-8 клас и 9-12 клас. И първата  бяха класирани:  Бурчин Кезим /5 а кл./, Джихан Азис /8 б кл./ и Керем Сафет /8 б кл./. Поощрениеполучи Александър Делчев /8 б кл./. Във втората - класирани бяха Ангел Атанасов 11 б клас на първо и на второ - Християна Чакърова от 9 а клас.

Учителките Минка Симитчиева и Людмила Желева също бяха наградени в категорията стихотворение.

Голямата награда, този път специално изработена керамична пиета с образа на младо момиче, получи Александър Гинчев от 11 б клас, който няколко поредни години печели първото място в раздел поезия.

В празника на изкуствата „Денят на Нели” участваха и ученици, и учители. Директорът на училището Недялка Кюпрюджиева пък призова йовковци да се проявят и в следващото издание на празника, като се вдъхновят от новото мото на конкурса, отново почерпено от творчеството на Нели Черкезова – „Душата отива там, където й харесва”. Доктор Черкезов, подари на училището оригинален часовник и пожела той все така да отброява най- заслужаващото и имащо смисъл време, посветено на творчеството, красотата и добротата.

От името на областния управител Никола Чанев поздравление и букети поднесе Вилдан Сефер.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини