Кметът Ресми Мурад председателства Общото събрание на ОУТР „Родопи“ в Смолян

Кметът на община Ардино Ресми Муради зам.-председателят наОрганизацията за управление на туристически район  „Родопи“  в Смолян председателства редовното Общо събрание на организацията. Поради ангажименти председателят на ОУТР „Родопи“, който е и кмет на община Велинград – д-р Костадин Коев не можа да се включи в заседанието.

Форумът се проведе в заседателната зала на Областната администрация в Смолян. Присъстваха зам.-областният управител на Смолян Владимир Гърбелов, кметиците на общините Чепеларе (Славка Чакърова) и Куклен Мария Белчева, председателят на УС на Регионална туристическа асоциация „Родопи“ в Смолян Пантелей Мемцов, председателят на УС на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори в Смолян Георги Пампоров. Тук бяха още Венелина Червенкова, представител на Министерството на труда, зам.кметът на община Велинград Атанас Паликов, зам.-кметът на община Ардино Неджми Мюмюнходжов

Във форума, Управителният съвет на организацията, отчете своята дейност за изминалата 2018 година. Единодушно бе приет проектобюджетът на Организацията за 2019 г., както и

Програма за дейността й през 2019 година.

Експерт Даниела Сивенова представи напредъкът по проекта на Министерство на туризма, която има за цел да подкрепя организации, управляващи туристически райони. Обсъдена бе възможността за общо участие на членовете на ОУТР „Родопи“ на туристическото изложение „Ваканция и СПА Експо“ , което ще се проведе през 2020 г. в София.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад предложи на участниците да популяризират и разширят дейността и обхвата на организацията, като поканят още общини от Източните Родопи, организации, фирми, неправителствени организации, бизнесмени.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини