Славейковци играят и спортуват за здраве

За трета поредна година групите за целодневна организация на учебния ден на 5 и 6 клас  в СУ „Петко Рачов Славейков“ проведоха щафетни игри „Движи се  и спортувай за здраве“ в Националния ученически център за военно обучение и спасителни дейности в с. Широко поле.

Денят започна със здравна беседа за оказване на първа помощ при нараняване  и  кръвотечение, изнесена от медицинския специалист на  училището – Петя Радева.  След това участниците сформираха  своите отбори за щафетните игри – „Лъв“, „Ракета“, „Батман“, „Светкавица“,   „Стрела“, „Ягуар“.  Изчакахме още малко да изсъхне тревата след нощния дъжд и се проведе викторина за опазване на околната среда и природата. Учениците показаха знания и заслужено печелеха награди. След нея се тегли се жребий,  състезанието започна с оспорвана борба на постовете – ходене по въже, скачане с чувал, преодоляване на препятствия с бягане и пълзене и стрелба в цел. Първото място заеха участниците от отбор „Ракета“ – Серкан, Берк, Мерт Сеид, Сезай, Хакиф и Ерен, ученици от шести клас. Втори се класираха „Лъвовете“ – Денислав, Заро, Девран, Божидар, Николай,  Ерен – сборен състав от 5 и 6 клас. Трето място зае тимът на „Ягуарите“ – петокласници момчета и момичета Алие, Беркай, Дженай, Ивалин, Дамла и Нижел.

Оспорвана и емоционална беше борбата за теглене на въже. „Лъвовете“ заслужиха името на отбора си и демонстрираха  най-силни мускули и победиха отбор „Ракета“  въпреки топлото време.

С голям интерес премина състезанието за стрелба с лък. Включиха се над 20 ученици. И няколко момичета също опънаха тетивата. Най-точен се оказа Красимир Ганчев от 6а  клас. Второ и трето място си поделиха Дамла и Дилара от 5 клас.

По-позната на децата  е играта „Дартс“. Около мишената имаше наредени най-много участници. Най-точна беше ръката на Беррин от 5 клас с 210 точки, а шестокласниците Беркай и Девран  се класираха  на второ и трето място.

Помощник – директорът на училището г-жа Маргарита Демирева награди шампионите с грамоти и ученически пособия.

      Групите за целодневно обучение в прогимназиален етап на обучение в СУ „П.Р. Славейков“ за пореден път доказаха, че освен подготовка за  учебния материал дават на учениците и едно неизменно обучение в сфери, които не са включени в учебната програма. С акцента върху физическата активност и забавлението ученето в края на годината е по-ползотворно.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини