ПФК“Арда 1924“, инж.Хасан Азис и съветниците от ДПС предлагат футболиста Ахмед Осман за почетен гражданин

Две предложения са постъпили за удостояване със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали“ на футболиста от ПФК“Арда 1924“ Ахмед Осман. Благодарение на отбелязания от него единствен гол на баража за влизане в Първа лига, изигран с тима на ,,Септември“ - гр. София на 29.05.2019 год., ,,Арда-1924“ се класира за първи път в 95- годишната си история в елита на българския футбол. След попадението в 111 минута на мача, появилият се от резервната скамейка Ахмед Осман се превърна в героя на града и на водения от треньора Стамен Белчев тим.

Едното предложение за удостояване със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали“ е от президента на клуба Петър Пешев и е адресирано до кмета на общината инж.Хасан Азис.Второто предложение, внесено в ОбС е от кмета на общината инж.Хасан Азис и Групата общински съветници от ДПС.

„ В израз на висока обществена оценка за изключителни заслуги към община Кърджали и смятайки, че трябва да се отдаде заслуженото внимание и признание за големия принос в развитието на футбола и спорта в Източните Родопи, на основание чл.13, ал.1, т.1 от Правилника за удостояване със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали” и за награждаване с морални и материални награди, внасяме мотивирано предложение за присъждане на званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали” на футболиста от ПФК Арда-1924“ - Ахмед Мюмюн Осман“, се посочва в предложението на кмета и съветниците.

Ахмед Осман е роден на 23.04.1985 год. в гр. Кърджали.Детството и юношеството му минават на стадиона в парк ,,Простор“. Израства в тима от Кърджали и дори слага на ръката си капитанската лента, отбелязвайки над 200 гола.До момента е изиграл 20 мача и е отбелязал 5 гола във Втора лига.

Една кариера, преминала ведно с всички перипетии съпътствали клуба през последните двадесетина години.

„Във всички изиграни минути досега е показал, че е във форма и на терена се бори, раздава, радва феновете. Ахмед Осман играе за Кърджали. Винаги е внасял спокойствие в отбора, когато е бил на терена. Много често феновете на ,,Арда-1924“ гр. Кърджали скандират името му от трибуните. Той се оказа връзката между отбора и феновете. С оглед на безспорните му заслуги за Кърджали и населението от областта, предлагам Ахмед Мюмюн Осман да бъде удостоен със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали”, пише в предложението на президента на ПФК“Арда 1924“ Петър Пешев.

На Председателски съвет на 17юни 2019г. ще стане ясно дали предложението ще се гласува на юнското заседание на ОбС. Ако има консенсус между всички групи съветници, представени в ОбС, точката ще влезе в дневния ред на заседанието.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    сашо
    0 0
    18:54, 16 юни 2019
    А Генерал- майор Васил Делов, освободителят на Кърджали
    защо го отхвърлиха ,за почитен гражданин на града ?

Случаен виц

Последни новини