Бъдещите смартфони на Samsung ще имат графични процесори AMD Radeon

Samsung вече дадоха множество индикации за желанието си да разработват собствени графични процесори за геймърски смартфони. Този проект от месеци ангажира усилията на компанията и ще продължи да е важен акцент от стратегията им в мобилната индустрия. Samsung сега потвърдиха официално, че са сключили дългогодишно стратегическо партньорство с AMD за разработване и производство на мобилни графични процесори, съобщава TechRadar. 

Най-важният елемент от партньорството между двете компании е, че смартфоните на Samsung ще използват графични модули от AMD Radeon серията. В момента процесорите от този бранд се радват на голяма популярност сред геймърските конзоли и компютрите. Идеята е Samsung да лицензират уникалните технологии на своя партньор и да ги използват за създаване на графични процесори за смартфони, таблети и други мобилни устройства.

Така потребителите ще се възползват от предимствата на RDNA архитектурата, която се отличава с висока производителност и ниска консумация на енергия. Въпросните модули са достатъчно компактни, за да бъдат интегрирани в смартфони и също така ще предложат впечатляващи възможности за гейминг. Финансовите параметри на споразумението остават публична тайна, като допълнително ще разберем кой ще е първия флагман на Samsung с RDNA графика.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини