Работодателска организация си поставя за цел по благоприятна среда за българското предприемачество

Кърджалийската търговско промишлена палата съобщи,че БТПП си поставя за цел създаване на по благоприятна среда за българското предприемачество.

На състоялото се на 4 юни  ХХХIV-то Редовно Общо събрание на БТПП беше избран нов 87-членен Управителен съвет.

За председател на Управителния съвет на БТПП бе преизбран Цветан Симеонов. За заместник-председатели  на УС на БТПП бяха избрани Красимир Дачев и Тодор Табаков.

За членове на новия Изпълнителен съвет на БТПП, освен председателят и зам.-председателите, бяха избрани Валентина Зартова, Васил Тодоров, Гена Събева, Емил Пеев, Иван Стоименов, Лъчезар Искров.

Приетите от Общото събрание Насоки за дейността в периода 2019 – 2023 включват: създаване на по-благоприятна среда за българското предприемачество, за неговото устойчиво и независимо развитие; повишаване на конкурентоспособността и експортния потенциал на фирмите; развитие на съществуващите форми на гъвкава заетост; насърчаване разкриването на високотехнологични и високопроизводителни работни места; подготовка на мениджъри за корпоративно управление с изкуствен интелект; регулиране на миграцията и подобряване условията за внос на дефицитна за страната работна сила; стабилно развитие на българската икономика; стимулиране на инвестиционната дейност, вкл. чуждестранните инвестиции.

Утвърден бе бюджет за приходите по дирекции и разходите по икономически елементи за периода 2019 – 2023 г.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини