32 °C

Изнудваният пловдивски бизнесмен: 40% от администрацията трябва да бъде уволнена

Здравко Ангелов, строителният предприемач, по чийто сигнал арестуваха за подкуп кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, призова в студиото на NOVA неговите колеги и гражданите като цяло да не се страхуват и да подават сигнали. Той благодари на работата на Антикорупционната комисия, която определи като изключително професионална и внимателна. Ангелов е подал лично сигнал до премиера Бойко Борисов, намирайки контакт. От интервюто стана ясно, че сигналът не е бил писмен, а личен контакт. Как е бил точно осъществен обаче, Здравко Ангелов не каза.

Има достатъчно СРС, записвахме пет месеца, увери Здравко Ангелов, обяснявайки технологията на искане на подкуп. Той самият направи аналогия с механизма, описван в обвинението срещу кмета на столичния район "Младост".

Според обяснението на Ангелов схемата за искане на подкуп е започнала, след като разрешението за строеж и цялата документация по строежа му е била напълно готова, включително и след нормалното отстраняване на забележките. "Видях разрешителното си за строеж на монитора на Ана Войнова, която след това излезе в отпуск", заяви Ангелов и обясни, че папката му, дори и след подпис на главния архитект Богданов, се озовала в кабинета на кмета Ралев след голям скандал. Като "неузнаваемо" определи поведението на служителите в администрацията на общината. Въпреки това, по думите на Ангелов, от няколко места разбрал за сумата на искания подкуп - единият канал била надзорната фирма, която разбрала от служителка в общината, пресметнала печалбата от строежа - 390 000 лв. Така подкупът бил пресметнат като процент от печалбата.

Действията си предприемачът определи като вървене по каналния ред, но обясни и за лични среща с кмета в неговия кабинет. Поведението на кмета Ралев Ангелов определи като арогантно и безобразно. "Почувствах се като в трети клас. Дори не искам да повтарям какво ми каза", заяви бизнесменът, но при настояване все пак да цитира части от разговора, като посочи, че кметът му е задавал въпрос дали той е бил най-умният в махалата, за да вземе този парцел. Ангелов помислил, че е пиян и срещата приключила с ядосаното му излизане от кабинета. На срещата е имало трети човек - приятел на Здравко Ангелов. Пари на тази среща обаче не са били поискани.

Бизнесменът потвърди, че схемата, по която са му били искане парите, е била с договор за строеж на склад, а 60 000 са 20% от стойността на този фиктивен строеж. Фиктивният договор, който узаконявал подкупа, му бил даден от посредника Иван Делевски на една бензиностанция - два хвърчащи листа без нормалните атрибути за договор.

Искам да уверя всички хора, че не е страшно. Хората бяха доста предпазливи, мога само да благодаря на КОНПИ, заяви Здравко Ангелов. Той предпочете да не дава подробности за разговора си с премиера Борисов с аргумент, че ако го направи, веднага пред Министерски съвет ще се наредят опашки и/или протести.

Здравко Ангел заяви, че мотивацията му да подаде сигнал и да стане свидетел срещу корупцията в България е това, че е бил бесен. Той пожела да каже обаче и че в страната имаме проблем с администрация - "40% от администрацията трябва да бъде уволнена", посочи Ангелов, обяснявайки че чиновниците са некомпетентни, не работят, само създават пречки пред бизнеса, въпреки че той има плаща заплатите.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
13 авг 2020
Последни новини