„Боряна“ на Йовков оживя на сцената на Езиковата гимназия

Незабравим спектакъл,посветен на своето училище, подготвиха учениците от Езиковата гимназия. Те показаха, че са талантливи не само в изучаването на езици и наука, но имат усет и  отношение към изкуството.Един спектакъл за ГРЕХА и неговото възпроизводство! За ВЪЗМЕЗДИЕТО! За трудния път от ИЗКУПЛЕНИЕТО до ОПРОЩЕНИЕТО! За това КАК живее човек? Кое го прави ДОБЪР? Кое - ЗЪЛ? Кое ни разделя и изправя един срещу друг? Кое ни пречи да се гледаме в очите? Защо не можем да живеем нормално, простичко, без омраза - с ЛЮБОВ? Защо не можем да се преборим с лакомията си за ПАРИ и ВЛАСТ и още, и още, и още ... Опитваме се да намерим отговор - можем ли да събудим ДОБРОТАТА у себе си? Как ???
Въпроси, въпроси, въпроси...На тях отговориха възпитаницитеот „Театрално студио“ с ръководител Калина Ирикева и клуб „Театър“ с ръководител Атанас Атанасов.

Невероятните интерпретации и актьорски превъплъщения на младите таланти  на Езиковата завладяха сърцата на публиката, която ги дари с нестихващи аплодисменти и превърна събитието в незабравим театрален празник.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини