Крадла измъква портмоне от ръцете на кърджалийки, крумовградчанин се докарва с жилетка на Гранична полиция

Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили кражба на портмоне с пари и установили извършителката няколко часа след престъплението. На 31 май около 10,30 часа 82-годишна жена изпуснала портмонето си на тротоар в центъра на областния град, без да забележи. Намерили го две жени, които докато проверявали дали има документи на собственичката, покрай тях минала 42-годишна, грабнала изгубената вещ и избягала. След организираните издирвателни действия полицаи от РУ-Кърджали са задържали извършителката на кражбата, която успяла да похарчи част от общата сума от 110 лв. Сектор „Криминална полиция“ в управлението продължава работата по случая.

28-годишен управлявал лек автомобил „Фолксваген“ в срок на изтърпяване на принудителна мярка за временно отнемане на шофьорската книжка. Нарушението е установено при проверка на КПП „Широко поле“. Сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали продължава работата по случая.

Автопатрул на РУ-Крумовград установил на 31 май около 11,30 часа в града 31-годишен, облечен със светлоотразителна жилетка с надпис „Гранична полиция“. Облеклото е предадено, а проверката по случая е по чл.274а, ал.1 от Наказателния кодекс за носене на формено облекло със служебни знаци или надписи в нарушение на Закона за МВР.

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места полицаи от РУ-Крумовград установили, че свидетелството за регистрация на товарен автомобил „Фолксваген“ било обявено за изгубено и се издирва в Шенгенската информационна система с мярка „конфискация“. Колата била управлява от 28-годишен и проверена в града. Свидетелството за регистрация на моторното превозно средство е предадено с протокол.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини