Ученици от Държавната агенция за закрила на детето с две инициативи в Кърджали

През изминалата седмица по инициатива на единадесетокласничкатаТеодора Милушева - титуляр за област Кърджали към Държавната агенция за закрила на детето-ученици от СУ “Отец Паисий” и СУ “Йордан Йовков” се включиха в две събития.

Пешеходен поход "Здравословно и безопасно лято" сцел да информира за опасности, съществуващи около младите хора, и предпазването от тях, да провокира осъзнато търсене на здравословния начин на живот и здравословното мислене сред младежите, да ги информира за ползите от спорта и различните дейности сред природата. Около 150 ученици участваха в различни занимания и игри на открито.

Втората осъществена дейност бе свързана със света на професиите. "Карнавал на професиите" стартира с лекция за Слънчевата система и наблюдение накосмически обекти и на слънчеви петнапрез телескоп. Така участниците се запознаха отблизо с професията на астронома и разгледаха Астрономическата обсерватория „Славей Златев“- град Кърджали. Вълнуващи и забавни се оказаха проведените игри и занимания.

„Да се храним здравословно! Да спортуваме! Да бъдем активни! Да опознаваме света около нас с познания за любимите си професии!“ - призова Теодора Милушева, ученичка от XIБ клас на СУ „Отец Паисий“.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини