Румен Радев: СУ"П.Р.Славейков" е храм на образованието

Изображение 1 от 5

    Президентът Румен Радев пристигна на посещение в Средно училище „Петко Рачев Славейков”.  При стъпването на кърджалийска земя той беше посрещнат от кмета на общината инж. Хасан Азис. На входа на двора на училището беше посрещнат от директора на училището Милко Багдасаров и съпредседателите на Ученическия парламент Преслава Митева и Демет Джамбазова. Държавният глава премина в между шпалир от ученици по централната алея от входа на двора до входа на училището. Малките танцьори от училищния фолклорен състав „Родопея” изпълниха танца „Вода”.

    Най-напред в училището Румен Радев беше поканен да разгледа Европейския коридор, оформен от учениците. След това беше запознат с историята и постиженията на училището. Бившият възпитаник на училището футболистът от „Арда 1924” г. Ахмед Осман, който отбеляза историческия  победен гол на баража срещу „Септември” в Пловдив, класирал  „Арда 1924” за „А” група подари шалче на „Арда 1924” на президента.  Президентът с шампиони от училището в различни спортове и състезание. С постиженията на училището го запозна  съпредседателят на Ученическия парламент Преслава Митева. Държавният глава се срещна на четири очи с директора на училището Милко Багдасаров в дирекцията, а след това поздрави учителите, които го чакаха в учителската стая.

    Посети кабинети по български език и литература и история и музика. В летописната книга на кабинета по български език и литература написа „ Да пазите и развивате  красотата на българския език”.

    От сцената на двора на училището Румен Радев поздрави малките ученици, за които учебната година завърши днес.

    Аз съм днес силно впечатлен, защото това, което видях, далеч надхвърля моите очаквания. Не само като инфраструктура и оборудване в кабинетите, но най-вече като дух, този шампионски дух, както е написано и на вашето училище. Това, което видях, е съчетание на силните традиции в нашето образование със съвременни модерни методи и форми на преподаване, със стремеж на децата да знаят повече, да бъдат по-добри. Това няма как да стане, ако няма един силен, сплотен екип от преподаватели, каза президентът.

    Това не е обикновено българско училище, това е храм на българската просвета, на българския дух и на знанието, изтъкна държавният глава.

    Ахмед Осман , който отбеляза историческия победен гол на баража срещу „Септември” в Пловдив, класирал „Арда 1924” за „А” група подари шалче на „Арда 1924” на президента

    След приключване на срещите в Средно училище „Петко Рачов Славейков” Румен Радев се отправи към общината на среща с кмета. Десетки служители, граждани и журналисти го чакаха пред входа на администрацията.

    НЖ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини