Безплатни прегледи на деца от водещи специалисти за Деня на детето в Кърджали

По случай 1 юни, денят на детето, за втора поредна година едни от най-добрите  специалисти по УНГ, травматология,неврохирургия , урология,  хирургия , офталмология и кардиология  от УМБАЛ "Пирогов" ще преглеждат деца от 0 до 18г. в  МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”АД, гр. Кърджали . Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията "Национална програма Детско здраве - Пирогов"под патронажа на г-жа Цвета Караянчева – председател на Народното събрание и  д-р Даниела Дариткова  председател на Здравната комисия в Народното събрание .

Прегледите ще се извършват  на 1юни , събота , от 9.00ч до 15.00 часа на 2 етаж в МЦ”Авицена”.

                                                                                         

Желаещите да се възползват от възможността е необходимо предварително да се запишат на телефон: 0361 / 64549 до 30.05.2019г. от 10.00ч до 15.00ч.

Децата, които са с придружаващи заболявания, трябва да носят  за прегледа цялата  медицинска документациясъпровождаща заболяването.

Целта на кампанията е профилактика и ранна диагностика на хроничните заболявания на горните дихателни пътища и ушите, на гръбначните изкривявания, деформации на ходилата, заболявания на опорно-двигателния апарат и т.н., лечението на заболяванията в детска  им възраст и предотвратяване на настъпващите усложнения и хронифицирането им.

Кампанията се провежда вече 6 години. В рамките й пироговските лекари прегледаха над 14 000 деца от България.


Надя Зидарова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини