15 °C

Нови 53 перли в DSD- короната на ЕГ „Христо Ботев“

С две пълни стипендии от Немската служба за академичен обмен и немски дипломи преди българските, абитуриентите от Езиковата гимназия гледат устремено към бъдещето

На 15.05.2019година, за пореден 16-типътв хотел Кърджали се проведе тържествено връчване на Немските езикови дипломи на Постоянната комисия на министрите на образованието и културата на Федерална Република Германия  за абитуриентите ЕГ „Христо Ботев“. Събитието беповод за гордост не само  за героите на вечерта – учениците, но и  за техните родители, баби и дядовци, братя, сестри и приятели. Начало на трогателното тържество даде г-жа Чавдарова като благодари на всички, които правят възможна тази толкова престижна диплома. С голямо вълнение тя сподели, че за втора поредна година са одобрени и двете кандидатури за пълна стипендия на Немската служба за академичен обмен и тазгодишните стипендианти са Лия Стамболиева и Гизем Сюлейман. В словото си тя не пропусна да спомене и най-добре представилите се ученици на DSD-изпита- Лия Стамболиева, Гизем Сюлейман, Георги Събев, Енис Мустафа и Добрина Радева и подчерта, че зад тези успехи стои трудът на всички учители по немски език.

Важността на немския език и  дипломата бе изтъкната от г-жа Вендлер- представител на немската страна. Тя благодари за успешното сътрудничество с Гимназията и пожела много успехи на учениците и техните преподаватели. След приветствията на г-жа Костова- представителна РУО- Кърджали и г-жа Тихомирова-заместник  кмет на община Кърджали, които пожелаха много бъдещи успехи на младежите от немскоговорещата общност в Гимназията, настъпи и дългоочакваният момент-  връчването на самите дипломи на абитуриентите, извървели дългия път до този щастлив момент, насърчавани от своите DSD-преподаватели Галина Недялкова и Нигяр Наим. С едно много емоционално слово абитуриентката Лия Стамболиева  трогнавсички в залата и припомни най-впечатляващите моменти от престоя им в Гимназията. От името на родителите  г-жа Събева- майка на Георги Събев благодари на ръководството и учителите по немски език и пожела много успехи на учениците.

За доброто настроение се погрижиха възпитаниците на училището, които с музикалния си талант и изпълнения, под ръководството на учителя по музика Любен Полихронов, създадоха неповторима атмосфера на празника. На коктейла развълнуваните младежи и техните родители изказваха благодарност към всички учители по немски език и към ръководството на Гимназията за възможността да се обучават по Програмата за придобиване на немски езикови дипломи, с които пред младежите се отварят възможностите за обучение в престижни европейски университети. С последните акорди на тържествената майска вечер, посветена на немските езикови дипломи, младежите отправят взор към  Държавни зрелостни изпити и към тържествата, отбелязващи смяната на ученическия чин със студентските банки.

 Успех по пътя към познанието!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 20.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
20.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
20.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
20.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
20.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
20.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
20.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
20.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
20.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
20.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
20.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
20.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
20.09.2019
Последни новини