Ротарианци събраха 7 000 лева на благотворителна вечер, парите са за детски полигон за безопасност на движението в Кърджали

    Ротарианци от три страни събраха 7000 лева на благотворителна вечер в Кърджали. Средствата са предназначени за изграждане на детски полигон за безопасност на движението. Проектът се осъществява по инициатива на Ротари клуб Кърджали и на неговия президент Валентин Гогев. Това е втората по рода си Орфеева благотворителна вечер. Началото бе поставено миналата година,когато се събраха средства за ремонт на концертната зала на Общински детски комплекс по проект на пастпрезидента Бахар Палова.

    Тази година гости на ротарианците от Кърджали бяха техни приятели от клубовете „Мимар Синан” и „Едирне” Одрин, от „Алесандруполис” и „Родопи”-Комотини, от Бурса,  от „Хасково” и „Аида” от Хасково, от Момчилград и Златоград. Присъстваха  и членове на Ротаракт и Интеракт-Кърджали. Сред присъстващите бяха и пилоти от страната. Събитието бе отразено и от турски журналисти.

      Проявата бе уважена и от кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис. Той поздрави ротарианците и техните гости и припомни съвместните проекти между Ротари клуб Кърджали и Община Кърджали. Градоначалникът увери, че администрацията ще съдейства за изграждането на детския полигон. За целта ще бъдат отпуснати средства.

       Всички ротарианци от Ротари клуб Кърджали се отзоваха на инициативата с лични средства.  Те се включиха и в търга за произведения на изкуството, който бе разигран по време на вечерта. Общо 11 картини бяха предложени. Първите 4 бяха предоставени от председателят на КРИБ-Кърджали Лазар Попов.

    Имаше и благотворителна томбола, набраните средства, от която също са предназначени за проекта.

      Първото парично дарение от гостите направиха ротарианците от клуб „Хасково”.

        Проектът за изграждане на детски полигон за безопасност на движението е неразривна част от политиката на Ротари клуб Кърджали , насочена в помощ на младите хора в общината. Миналата година подпомогнахме Обединен детски комплекс, подчерта президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев.

       Президентът на Ротари клуб „Александруполис” д-р Йоана Куюмджи припомни, че на 17 януари т.г. ротарианците от трите страни са си дали дума да си помагат взаимно. Всички заедно сме по силни, категорична бе д-р Йоана Куюмджи.

      Гостите от Ротари клуб „Мимар Синан” и „Едирне” заявиха, че тристранните срещи са изключително важни за хората в България ,Турция и Гърция и  те трябва да продължат.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини