Паисиевци на международен фестивал "Осанна във висините"

Фондация „Дарби”съвместно с Църковното настоятелство на храм „Св. Мчца Параскева”, гр. София, с благословията на Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски, с партньорството на Столична община, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, отново събра децата на България на 11-я международен детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!” под мотото „…оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене,…” (Мат., 19:14). 

В деня, когато честваме паметта на славянобългарските учители и просветители св. Кирил и Методий, паисиевци, заедно с деца от цяла България, се събраха под купола на софийския храм и с „едно сърце и една уста“ прославиха Бога и Неговата майка св. Богородица. 

Под ръководството на г-жа Евгения Пейкова детският хор при СУ „Отец Паисий“ представи област Кърджали на Международния фестивал. Благодарим на нашите ученици: Габриела Янкова, Александра Попова, Веселина Стефанова от 4 В клас, Алмира Емин, Андреа Богданова, Мирослава Димитрова, Ясми Мустафа от 5 A клас, Таня Сивкова, Гергана Милева, Мишел Кутлева, Христо Караманолов от 5 В клас, Айча Емин, Анджелика Хаджийска, Никол Милкова, Радост Колева, Теодора Палахутева от 5 Д клас, Виктория Иванова, Дилек Хасан от 6 Г клас, Димитър Стефанов (7 Б), Величка Христова (7 В), Даниела Кичкова и Теодора Димитрова от 9 А клас, Джулия Гардинър (9 В). Със своето участие те демонстрираха и музикални умения, и послания за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, уважение към различните духовни и културни ценности и традиции. 

Фестивалът е популярен и своеобразен детски празник и се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България. Провеждането му е вече утвърдена традиция. През годините събитието се е превърнало във фактор за сближаване на участниците в него, за културен обмен и разбирателство. Цел на проявата е поощряване на детското и младежко творчество и изграждане на културни мостове между България и света.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини