Досъдебни производства и проверки валят в полицията

Момчилград. Досъдебно производство за управление на моторно превозно средство с прекратена регистрация е образувано в РУ-Момчилград с постановление на Районната прокуратура. Разследването е започнало, след като при проверка на лек автомобил „Фолксваген“ на разклона за село Балабаново полицейски служители установили, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик в двумесечен срок да регистрира придобито моторно превозно средство.

Кирково. Жалба за унищожени агнета от куче, оставено без надзор, е подадена в РУ-Кирково. 51-годишен е заявил, че на 6 май в землището на село Стоманци, кучето на местен жител нападнало и умъртвило две от животните в кошарата на тъжителя. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в РУ-Кирково.

Кърджали. Проверка за управление на автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МПС, е започната в РУ-Кърджали. Полицаите спрели лек автомобил „БМВ“, управляван от 52-годишен в село Звезделина и установили разминаването. Работата продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Досъдебно производство за кражба от частен дом е образувано в РУ-Кърджали след извършен оглед в апартамент в кв.“Възрожденци“ в областния град вчера. По първоначални данни жилището било отключено и били откраднати около 1000 лв. и златни накити. Сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая. Издирва се извършителят на престъплението.

Специализирани операции. 51 моторни превозни средства и 60 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково вчера за времето от 11 часа до 20 часа за контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и упойващи вещества, използването на защитни каски от мотоциклетисти. Констатирани са 16 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 3 акта и 13 фиша.

Пожари. Сухи треви са горели вчера около 14 часа в кв.“Веселчане“ в Кърджали вследствие на небрежна работа с огън. Екип на пожарната служба в града загасил пламъците, преди да обхванат големи площи. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини