"Дисни" обяви още три филма от "Междузвездни войни", "Аватар 2" се забавя

Дисни" обяви планираните дати на още три филма от "Междузвездни войни", а премиерата на "Аватар 2" е отложена с година. Затова пък почитателите на "Марвел" могат да очакват цели 8 нови заглавия, съобщи Би Би Си.

Новите филми от "Междузвездни войни" ще излязат през 2022, 2024 и 2026 г. В края на тази година ще бъде пуснат "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" - финалът на последната трилогия, в която бяха въведени герои като Рей, Фин и Кайло Рен. За момента може само да се спекулира дали новите епизоди ще са фокусирани върху тях, или историята ще поеме в различна посока. А защо не и действието в тях да се развива в друг времеви период от вселената на "Междузвездни войни"?

И ако запалените фенове могат да бъдат сигурни, че още три пъти ще видят изписването на знаменитата фраза "Имало едно време в една далечна галактика..." на големия екран, то почитателите на "Марвел" ги очакват цели 8 нови заглавия. Едно от тях ще бъде посветено на персонажа Черната вдовица. Това ще бъде и вторият филм, който ще се фокусира изцяло върху супергерой жена. Другото заглавие, което ще излезе със сигурност, е втората част на "Черната пантера". Всичко останало все още е в сферата на слуховете.

След две добри новини следва следва и една не толкова добра. "Аватар 2", чиято премиера трябваше да бъде следващата година, е отложен за 2021 г. Това ще се отрази и на следващите филми от поредицата, които ще излязат през 2023, 2025 и 2027 г.

Създаването на "Аватар", който излезе през 2009 г., отне на Джеймс Камерън около 10 години. Но търпението му се изплати - печалбите от лентата за продуцентите от студиото "Фокс" бяха в размер на 2.8 млрд. долара. Това изстреля "Аватар" на първо място в класацията за най-успешните филми. В средата на тази година "Дисни" купи развлекателния бизнес на "Фокс" за 71 млрд. долара.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини