Болницата в Кърджали с кампания за чисти ръце

Кампания „Здравето е в твоите ръце“ провеждат съвместно МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”АД и Практическа Академия Контрол на Инфекциите

           На 7 и 8 май 2019 г. в град Кърджали, ще се проведе двудневно събитие под надслов „ЗДРАВЕТО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ”. Мероприятието е по съвместната инициатива на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”АД и „Медицинска Техника Инженеринг” ООД. Подобни кампании са проведени вече в градовете София, Варна, Русе, Плевен и Стара Загора.

Идеята на кампанията е насочена към ежедневно повишаване на качеството на хигиенната и хирургична дезинфекция и миенето на ръцете, в името на профилактиката на инфекциите, свързани с медицинското обслужване (ИСМО), за които основен фактор са мръсните ръце.

Втората цел на кампанията е повишаване на културата на различните възрастови групи в обществото по отношение личната хигиена, миенето на ръцете и използването на алкохол-съдържащи дезинфектанти в ежедневието, с което инициаторите от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”АД и МТИ ООД целят да се намали броят на заболелите от инфекции, пренасяни от ръцете. 

8 май

от 10.00 до 15.00ч. в Градската градинка пред ,,Русалка" ще бъдат представяни правилните начини за поддържане на добра хигиена на ръцете.

Специално внимание ще се обърне и на хигиената на ръцете при децата.

 Поканени са всички специалисти и граждани да се включат в събитията от Кампанията „Здравето е в твоите ръце“, за да станат част от глобалната стратегия на Световната Здравна Организация за повишаване на хигиената на ръцете в здравните заведения и обществото.

Надя Зидарова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини