Приемат декларации за условията на труд до 3 май, съобщиха от Инспекцията по труда

Декларациите за условията на труд ще могат да се подават до 03.05.2019 г..Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Дирекция "Инспекция по труда Ангелина Бабунска.

Тя посочи,че предвид натрупването на почивни и празнични дни в края на периода за подаване на годишната декларация по чл. 15 от Закона за здравословните и безопасни условия на труд и за облекчаване на работодателите Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ ще счита за подадени в срок всички декларации, които постъпят в Агенцията до 03.05.2019 г.

Задължение да подават декларации имат новосъздадени през 2018 г. предприятия, както и такива, при които към 31 декември на предходната година имат промяна в обстоятелствата, подлежащи на деклариране.ИА ГИТ напомня, че за неподаване на декларация се носи административнонаказателна отговорност,поясни Бабунска.

С цел облекчаване на административната тежест за бизнеса, по инициатива на Инспекцията по труда, от 2018 г. отпадна задължението за подаване на уведомления при липса на промяна в обстоятелствата, които вече са декларирани в Агенцията.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини