Оценка среден 3,31 в бележника на държавата за грижата за децата

Оценка среден 3,31 писаха в бележника на държавата от неправителствения сектор за политиките в грижата към децата.

Оценката е на база на проучването на Национална мрежа за децата, която обединява 152 граждански организации от цялата страна, работещи за и с деца и семейства.

Анализът в Бележник 2019: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“ е осмото по ред издание на годишния доклад, който беше представен днес

В интерес на истината настоящата поставена оценка е най-високата при правените досега проучвания.

„Бележник 2019“ като цяло отбелязва много лек напредък, който се отразява и в по-високата обща оценка на доклада.“, коментира в увода на проучването изпълнителният директор на Национална мрежа за децата Георги Богданов.

Докладът е съставен от 30 експерти, които ежедневно са на терен и работят директно с децата и семействата им в цялата страна.

През 2019 година докладът за трета поредна година съдържа и мнението на над 460 деца, младежи, на техните родители и професионалисти от различни сфери за това какъв е животът им у нас

и как се справят.

Благосъстоянието на децата, закрила от всички форми на насилие, ранно детско развитие, детско здраве, образование, семейна среда и алтернативни грижи, правосъдие за деца и различни форми на детско участие са 8 ключови теми, които за първи път през тази година са нов формат и модел в Бележника в представянето на напредъка в политиките за деца.

Най-висока ( Добър 4.00) е оценката на доклада в област образование, а най-ниска – 2.50 – в правосъдието за деца.

Целият доклад Бележник 2019 може да разгледате тук.


 

Haskovo.net
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини