Разследват потрошен камион и неистинска декларация

39-годишен е установен и задържан от криминалисти от РУ-Крумовград, след като счупил стъклата на товарен автомобил. Инцидентът станал тази нощ около 1 часа. Колата била паркирана пред жилищен блок в града. Мъжът, съпричастен към вандалската акция, е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество. Работата по случая продължават група „Охранителна полиция“ и разследващ полицай.

 Досъдебно производство по чл.313, ал.1 от Наказателния кодекс за потвърдена неистина в писмена декларация е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 38-годишен удостоверил пред служител на МВР неверния факт, че обичайното му пребиваване не е в друга държава-член на ЕС. По случая работят сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай.

Сигнал за пожар в сграда на нефункциониращо училище в село Фотиново е подаден вчера в 12,15 часа. Постройката била използвана като сеновал, а огънят бил причинен от небрежна работа с огън от местна жителка, която запалила храсти в близост. Изгорели 2 кв. м покривна конструкция. Огънят бил потушен от екип на пожарния участък в село Бенковски.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини