Близки на почерненото семейство: Лютви Местан има пари и мощ, ще подкупва

Притесняваме се, че може всичко да се потули. Лютви Местан има пари, има мощ и ще ги подкупи.  Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите. Искаме правилното решение на съда, искаме справедливост“.

Това заяви в фира на „Здравей, България“ по NOVA Ергюн Мюмюн, близък на семейството, което загуби 6-месечното си бебе при катастрофа в лидера на ДОСТ.

Пред телевизията те заявиха, че са изпратили вече искане до Върховната касационна прокуратура тя да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследването и дали всички доказателства се събират по надлежния ред, тъй като близките изказват съмнение, че разследването няма да е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.

„Имало е видимост. Лютви Местан не е спрял на знак „СТОП“, минал е директно на средата на пътя и така е станало произшествието. Местан е виновен, той не знае закона щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво, надясно – всичко се вижда“, коментира дядото на починалото бебе Джавдет Сали. Според близки на семейството, Лютви Местан не е оказал помощ, не е слязъл от колата си и около половин час е стоял в нея докато дойдат полицаите.

„Ако беше спрял, нямаше да се случи такова нещо. Има добра видимост, можеше да се спре, да се помогне. Ако беше спрял, това нямаше да се случи“, каза Ергюн Мюмюн – близък на семейството.

„Ако има закони в тази държава, те трябва да са еднакви за всички нас“, посочи дядото на починалото бебе. „Дъщеря ми още не е в състояние да стане от леглото, все още лежи, не знаем какво ще ѝ се случи. Все плаче и не знам как ще свикне без бебето си. Вчера беше изписана от болницата в Кърджали“, каза още той.

Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на Лютви Местан след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.  

Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване. Така лидерът на ДОСТ ще може отново да управлява моторно превозно средство. Срещу Лютви Местан е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост.

Вести. бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мн
    Мнителен
    0 0
    16:36, 23 апр 2019
    Има нещо гнило в цялата тази пушилка. Всеки от участниците в ПТП-то е прав за себе си, но да поразсъждаваме заедно: Местан прави с автомобила си ляв завой - към Кърджали. Другият автомобил идва от ляво на Местан, като се движи от Кърджали към Маказа. Логично при тази ситуация е удара в колата на Местан да бъде в лявата й страна, а не в преден ДЕСЕН калник. Такъв почти челен удар може да се получи само ако автомобила с пострадалото семейство е летял с голяма скорост в насрещната лента - тази в която е вече бил автомобила на Местан. За да избегнат директен челен удар или Местан е успял да мръдне леко в ляво или водача на другия автомобил, или и двамата са се опитали да избегнат едновременно директния челен сблъсък. Личното ми мнение и без да се опитвам да ангажирам когото и да било е, че вина за трагедията има единствено водача на автомобила с пострадалото семейство. Правя същевременно уговорката, че тези мои разсъждения са въз основа на публикации за случилото се в медиите, за които е общоизвестно, че манипулират общественото мнение в една или друга посока.
Последни новини