За шеста поредна година в Кърджали се проведе Общински конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват ”

За шеста поредна година в Кърджали се проведе Общински конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват ”, организиран от общината. Конкурсът има за цел да открие и подкрепи даровитите деца в областта на танцовото изкуство, да даде шанс за творческа изява на значителен брой деца и младежи,  да разшири възможностите за нови контакти на формациите и групите.              

В конкурса участваха 220 деца от 19 детските градини, училища, обслужващи звена, културни институции и читалища,  танцови школи, формации, клубове, студия  и групи при ОЦКМД, ОДК. Всички те мереха сили в три възрастови групи – до 7 години, от 8 до 12 и от 13 до 18 години.

Зрителите в залата на Дома на културата се насладиха на изпълненията на децата, които бяха в една жанрова форма - съвременни танци: джаз танц, танц - модерeн, нео класика, танцово шоу и др.

Компетентно жури  в състав  - хореографът Георги Бояджиев, преподавателят по класически балет Мирослава Зафирова и композиторът Тавит Мачикян оценяваха техниката на изпълненията, оригиналността на хореографията, артистичността, сценичното поведение и костюмите на участниците.             

Всички участници бяха наградени за участие и добро представяне с грамоти и материални награди.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини