Полицията разследва бракониер с 1 тон риба, нищи измама в обменно бюро

Превоз на 1 тон риба без необходимите документи са установили джебелски полицаи в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Тази нощ в 1,20 часа в кв.“Боровец“ в града за проверка бил спрян товарен „Мерцедес“ с разградска регистрация, управляван от 28-годишен. Полицаите установили, че в пластмасови бидони в колата има 1 тон риба, за която водачът не може да представи документи. Уведомени са експерти от местното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Съставен е констативен протокол по Закона за рибарството и аквакултурите.

 Сигнал за извършена измама в обменно бюро в областния град е подаден вчера в РУ-Кърджали. Тъжителят е заявил в жалба, че на 1 април неизвестно лице получило два пъти левовата равностойност на обменена валута, с което причинило вреда в размер на 2000 лв. Сектор „Криминална полиция“ в управлението изяснява случая.

За кражба на селскостопански инвентар 43-годишен е задържан вчера в РУ-Кърджали. На 16 април от частен двор в областния център мъжът изнесъл лозарска пръскачка. Работата по случая продължава сектор „Криминална полиция“ в управлението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини