Паисиевци ни представиха на финала на олимпиадата по география и икономика

От 12 до 14 април 2019 г. в гр. Видин се проведе финалният кръг на  XV Национална олимпиада по география и икономика. Събитието събра повече от 200 участници, ръководители, академични преподаватели, експерти и гости от цялата страна. 

Организатори са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Видин, при домакинство на Основно училище „Любен Каравелов“, с подкрепата на Община Видин и образователните и културни институции в гр. Видин.

В XV-та Националната олимпиада по география и икономика участваха 102 ученици от 28 области на цялата страна, обособени в три възрастови групи: VII, VIII-IX и X-XII клас. Техните знания и умения бяха оценявани от 11-членно жури, като надпреварата протече в три състезателни кръга: тест, мултимедиен тест, решаване на казуси. 

Единствен представител от област Кърджали бе ученик от СУ „Отец Паисий“. 

Седмокласникът Йекта Аптурахман е талантлив и знаещ млад географ, който под ръководството на своя учител - г-н Тони Кънчев – достигна до финалния национален етап на олимпиадата и представи достойно училището и града ни.

Поздравяваме ги с успеха и им пожелаваме нови географски предизвикателства и постижения!

За знанията и труда екипът от СУ „Отец Паисий“ е отличен с грамота, връчена от доц. д-р Вера Николова – преподавател в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и председател на изпитната комисия.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини