Ученици на СУ „Отец Паисий“ ще представят областта на Националната олимипида по информационни технологии

За учениците Илина Димитрова (9 кл.), Станислав Карев (9 кл.) , Злати Каменов (8 кл.), Атанас Янков(8 кл.), Гергана Шумакова (5 кл.) и Момчил Николов (5 кл.) от СУ „Отец Паисий“ , град Кърджали, водещи приоритети са знанията, интелекта и волята за достойно представяне. В конкуренция с най-добрите ученици от страната те достигнаха до финалния кръг на олимпиадата по информационни технологии ( НОИТ - Национална олимпиада по информационни технологии – 2019 г. ) .

          Национално жури оцени проектите им, класирани в следните направления:

          Илина и Станислав с проект „Хранилник“ ще се състезават в категория „ Приложни програми“, Злати и Атанас с „Кариерен навигатор“ в „Мултимедия“ , а в направление „ Мултимедия“ (V – VIII клас) с проект „Изкуството да рисуваш“ ще се състезават Гергана и Момчил.

          При предстоящото им участие във Враца, учениците ще трябва да покажат висока концентрация на мисловна дейност, бързи реакции и продуктивност, тъй като освен защита на своите разработки ще трябва да решат и тест. Двата компонента ще формират оценката в крайното класиране на олимпиадата.

Проектите, изработени  под вещото ръководство на преподавателите г-жа Атанаска Мишонова и г-жа Мария Гьошева, дават формулата за успешно бъдеще на младите хора.

Нека пожелаем на паисиевци упоритост, воля,постоянство и още по-големи успехи при изявата им във Враца.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини