Ваклин: Съжалявам, че случаят Иванчева от криминален се превърна в политически

Не се чувствам употребен. Случаят "Иванчева" се превърна в политически, а той е чисто криминален и затова съжалявам, каза днес по "Нова телевизия" бизнесменът Александър Ваклин. По обвинение за получен от него подкуп вчера бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше осъдена на 20 години затвор.

"Аз изпълних своя своя дълг и дадох възможност на институциите да работят. останалото е в ръцете на съда и той реши", каза още Ваклин. Той обобщи, че делото е минало при невероятен натиск над обществото пред медии и ПР акции, идващи от защитници на Иванчева и Петрова.

Бизнесменът посочи, че като страничен наблюдател е доволен, че съдът може да поведе война с корупцията, въпреки несъвършеното законодателство, което затруднява събирането на доказателства и оставените вратички за измъкване.

"Присъдата е тежка. Тя стряска и мен, но това е решението на законодателя, който е преценил, че за това престъпление срещу обществото трябва да има такова наказание", каза в заключение Александър Ваклин.

Пред bTV адвокатът на Биляна Петрова - Емануил Йорданов, също коментира темата и факта, че клиентката му е осъдена за искане на подкуп. "Не виждам как Петрова ще постигне съгласие за подкупа, след като по това Ваклин разнася парите, които са определена сума и които е решил да подхвърли", каза той. По думите му след произнасянето на присъдите е имало коментари, че ако двете са били убили бизнесмена, е щяло да има по-леки присъди.

"В СРС-тата няма нищо от нещата, в които са обвинени, на повечето места записите са неясни. В закона пише, че не може да има присъда само на база СРС-та, освен това те са използвани и в нарушение със закона. Досъдебното производство може да се използва за учебник за нарушения", каза адвокатът и допълни, че подобни присъди от 20 години се дават за тежки престъпления като убийства. Бившият пиар на община "Младост" заяви пред медията, че "демокрацията никога не е била по-застрашена", а Ваклин е част от организирана престъпна група, което твърдение може да докаже пред съда, ако бъде съден за клевета.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ти
    Ти ли
    0 0
    11:20, 16 апр 2019
    не знаеш, маймунке? Всичко ще си кажеш. Има време.
Последни новини